Site Loader
اصفهان، خیابان فیض، ابتدای خیابان ارباب
درمان تعریق زیاد کف دست و پا

تعریق زیاد کف دست و پا مشکلی است که ایجاد محدودیت های شغلی و اجتماعی بسیاری برای مبتلایان میکند. درمان این مسئله با تجویز داروهای موضعی چون محلول کلراید آلومینیوم یا داروهای خوراکی چون آنتی کولینرژیک ها و بتابلوکرها یا بنزودیازپین ها شروع می شود اما متاسفانه بسیاری از بیماران به داروها پاسخ کافی نداده یا قادربه تحمل عوارض آن ها نیستند. بنابراین درمان های پیچیده و پرهزینه یا پرعارضه همچون تزریق بوتاکس یا عمل جراحی پیشنهاد می شود.

درمان موثر تعریق زیاد خصوصا در نواحی کف دست و پا یا زیر بغل استفاده از دستگاه یونتوفورزیس می باشد که تا 90 درصد اثربخشی دارد. این درمان نیاز به صرف هزینه های زیاد نداشته و عوارض جراحی را ندارد.

یونتوفورزیس در واقع نوعی روش تحویل دارو به پوست از راه شارژ الکتریکی اندک می باشد. دست های بیمار درون دو محفظه قرار می گیرد که یکی شارژ الکتریکی مثبت (جریان آندی) و دیگری شارژ الکتریکی منفی (جریان کاتدی) دارد. یونتوفورزیس در درمان تعریق با آب شیر انجام می شود اما اگر داروهای مهارکننده ی کولینرژیک مثل گلیکوپیرونیوم برومید به آن اضافه شود نتایج بهتری دارد. در موارد تعریق شدید و مقاوم به درمان یا وقتی آلومینیوم کلراید موضعی اثربخش نیست یا ایجاد تحریک و اگزمای پوستی می کند بیمار از یونتوفورزیس نتیجه خواهد گرفت.

معمولا بیماران پس از سه هفته درمان که در هفته سه بار انجام می شود نتیجه می گیرند اگرچه مواردی هست که پس از یک جلسه تعریق کمتر شود و مواردی که تا 8 هفته نتیجه ظاهر نشده است. این درمان اگر چه اثربخشی تا 90 درصد دارد وعارضه ی آن تنها ایجاد احساس قلقلک یا احساس شوک ملایم می باشد اما تدریجی اثر می کند. پس از خشک شدن دست ها جلسات با فواصل طولانی تر ابتدا هر هفته یکبار و سپس هر دو هفته یکبار ادامه می یابد و سپس بسته به شخص فواصل جلسات درمانی تعیین می شود.

اگر بیمار شکیبا باشد و پشتکار داشته باشد تا جلسات درمانی را کامل کند می تواند احساس خوب داشتن دست های گرم و خشک را بعد از سال ها داشتن دست های سرد و مرطوب تجربه کرده و حقیقتا احساس آزادی کند.

Post Author: admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *