برخی پرسش های معمول بیماران از متخصصین پوست:
1- آیا جوش جوانی واگیردار است ؟
خیر، به علت رشد میکرواورگانیسم ها، شاخی شدن غیر عادی مجاری پیلوسباسه و ترشح زیاد غدد چربی ایجاد می شود.
2- آیا تابش آفتاب سبب بهبودی آکنه می شود ؟
غالبا تایش آفتاب به بهبودی آکنه کمک می کند. حدود60 درصد افراد،بهبودی آکنه را با تابش آفتاب احساس می کنند. حدود 20 درصد تغییر پیدا نکرده و 20 درصد ضایعات آکنه شان تشدید می شود.
3- آیا شغل افراد سبب تشدید آکنه می شود ؟
بله، برخی از مشاغل به ویژه در نواحی گرم و مرطوب سبب تشدید آکنه می شود، به عنوان مثال افرادی که به طور مداوم در آشپزخانه و رختشویی ها کار می کنند.
4- آیا رژیم غذایی سبب تشدید آکنه می شود ؟
بسیاری از بیماران اظهار می کنند که برخی ازموادغذایی مانند شکلات، غذاهای چرب و تنقلات سبب تشدید ضایعات آکنه ای می شوند ولی این اظهار نظر از نظر علمی کاملا اثبات نشده است. مطالعات جدید نشان داده اند که احتمالا رژیم غذایی سبب تشدید آکنه می شود اما مطالعات بیشتری برای اثبات این مورد لازم است.
5- آیا عدم شستشو سبب تشدید ضایعات آکنه ای می شود ؟
آکنه بیماری مسری نبوده و شستشو با دفعات کمتر، ضایعات را تشدید نمی کند. پیشنهاد می شود پوست روزی یکبار با پن ضدباکتری شستشو شود.
6- آیا فشار دادن و چلاندن ضایعات آکنه ای بر روی سیر آکنه تاثیر دارد ؟
متخصصان توصیه می کنند که ضایعات آکنه ای به ویژه انواع عمیق تر چلانده نشوند. جوش های چرکی را می توان به آرامی تخلیه کرد. نباید فشار زیاد و مداوم باشد زیرا مواد محرک با چلاندن وارد پوست اطراف ضایعات شده و آن را عمیق تر و وسیع تر خواهد کرد و در نتیجه سبب طولانی شدن زمان بهبودی و احتمالا بروز جوشگاه خواهد شد. هرگز جوش ها را دستکاری نکنید. تخلیه جوش ها باید توسط متخصص پوست و با وسایل ویژه انجام شود وگرنه جا میگذارد.
7- آیا مصرف قرص های ضدحاملگی سبب بهبودی ضایعات آکنه ای می شود ؟
قرص های ضدحاملگی معمولا بر روی آکنه موثر نیست ولی پزشک متخصص پوست يا زنان ممكن است قرص هاي ضد حاملگي خاص حاوي داروهاي ضدآندروژن(هورمون مردانه) تجويز نمايند. كه مي توانند به بهبود بيماري كمك مي كند.
8- آكنه جه موقع بهبودی می يابد ؟
غالب بيماران دچارآكنه باليني تا سن 25 سالگي بهبودي پيدا مي كنند. فقط در 5 درصد خانم ها و يك درصد آقايان ممكن است مدت طولاني تر ادامه يابد.
9- آيا آرايش آكنه را تشديد می كند ؟
بله، مصرف طولاني برخي از فرآورده هاي آرايشي سبب تشديد آكنه مي شود. برخي از فرآورده هاي آرايشي با انجام تست هايي بدون ايجاد دانه هاي سرسياه ارايه مي شود لذا بيماران مي توانند از اين فرآورده ها جهت پوشاندن ضايعات آكنه براي مدت كوتاه استفاده نمايند.
10- آيا اصلاح موهاي صورت سبب يا بروز آكنه می شود ؟
بله در برخي از افراد با كندن موها به هر روش ضايعات آكنه اي ايجاد و يا تشديد مي شوند.
11- آيا ازدواج در بهبود ضايعات آكنه موثر است ؟
ازدواج هیچ تاثیری روی سیر آکنه ندارد.
12- آيا حاملكي سبب بهبودي آكنه مي شود ؟
اثر حاملگي بر روي سير آكنه متفاوت است در برخي سبب تشديد و در برخي سبب بهبودي مي شودولي در غالب موارد تاثيري بر سير بيماري ندارد.
13- آيا آكنه به علت اختلال هورمون هاي جنسي تظاهر مي كند ؟
در غالب بيماران دچار آكنه سطح هورمون ها در حد طبيعي است در 98 درصد زنان دچار آكنه به ويژه آنهايي كه داراي عادت ماهانه مرتب بوده و موهاي زايد ندارند نيازي به بررسي هورموني وجود ندارد ولي بيماران دچار سندرم تخمدان پلي كيستيك ممكن است دچار آكنه شوند.
14- آيا وضعيت اعصاب و روان مي تواند بر سير آكنه موثر باشد ؟
بله اغلب استرس، اضطراب و نگراني سبب تشديد عارضه از يك سو و از سوي ديگر شدت يافتن آكنه سبب تشديد مشكلات رواني بيمار مي شود.
15- آيا دانه هاي سر سياه به علت كثيفي است ؟
نه، آنها با تجمع مواد رنگي پوست به نام ملانين در دهانه خارجي كانال غده سباسه ظاهر مي شوند. ملانین و تجمع کراتین که در مجاورت هوااکسید می شود ظاهر می گردد.
16- آيا درمان هاي توصيه شده را بايد به طور مرتب ادامه داد ؟
به طور يقين بله، زيرا يكي از علل عدم حصول كامل بهبودي آكنه مصرف نامرتب داروهاي موضعي يا خوراكي است.
17- تا جه مدتي بايد به درمان آكنه ادامه داد ؟
بايد خاطر نشان شود كه بيماري آكنه چند سال ادامه دارد لذا داروهاي موضعي بايد در اين مدت مصرف شده و احتمالا داروهاي تجويزي خوراكي چندين دوره تكرار شوند. تا زمانی که پزشکمتخصص توصیه میکند به درمان ادامه دهید حتی هنگامی که عارضه ای ندارید.
18- أيا مي توان عوارض جوشگاه هاي گود يا برجسته را درمان كرد ؟
با اعمال فيزيكي از قبيل ليزر درماني، تراشيدن پوست و پركننده ها مي توان تا اندازه اي جاي جوش ها را بهبود بخشيد. با سابسیژن، لیزر فرکشنال، درموپن و درمال رولر، PRP و… می توان تا 80 درصد جای جوش ها را بهبود داد. درمان جای جوش حوصله و پشتکار بیمار را میطلبد زیرا طی چند جلسه پی در پی می بایست انجام شود.
19- براي حصول نتايج درماني بهتر، بايد به كدام رشته تخصصي بزشكي مراجعه نماييم؟
آكنه بيماري پوست بوده لذا همكاران متخصص پوست مي توانند بهترين و علمي ترين روش هاي درماني را براي شما توصيه كنند.
20- چه عواملی آکنه را بدتر میکند؟
بند انداختن یا موزدایی به هر روشی که موها را از ریشهدر میآورد یا تراشیدن موها از نزدیک سطح پوست،دستکاری کردن و فشاردادن جوش ها، مواد آرایشی چرب و کومودن زا آکنه و جوش را بدتر می کند.
21- برای پیشگیری از جای جوش چه کنیم؟
هنگامی که آکنه فعال است، حتما به متخصص پوست مراجعه و دورۀ درمان را کامل کنید. دوره درمان آکنه ممکن است از 6 تا 18 ماه طول بکشد.
22- مدت درمان در آکنه یا جوش صورت چقدر طول می کشه؟
برای درمان کامل و ریشه کنی آکنه باید حوصله داشته باشید بین ۶ تا ۱۸ ماه طول خواهد کشید.
23- برای درمان آکنه آیا می شه از لیزر سود برد و حتما پس از اتمام درمان باید لیزر کرد؟
انواع خاصی از لیزر هستند که این درمان قابل انجام هستند اما لیزر های تخریبی برای جای جوش پس از دوره درمان پیشنهاد میشه
24- جوش هایی که هورمونی هستند رو به متخصص پوست مراجعه کنیم یا دکتر غدد یا متخصص زنان؟
اگر مشکل زمین های هورمونی وجود داشته باشه کار تیمی و گروهی لازمه که حتما یکی از اعضای این گروه متخصص پوست اما ممکنه در مواقع لزوم شما را ارجاع بدهند به متخصص غدد یا زنان پس یک کار گروهی که سرگروه آن متخصص پوست است.
25- آیا برای درمان آکنه باید رژیم غذایی بگیریم؟
با این که برخی خوراکی ها مانند گردو, کاکائو , نوشابه سیاه, بادام زمینی و…. غرور جوانی یا آکنه را بدتر می کنند ; پرهیز غذایی , جایگاه زیادی در درمان آکنه ندارد.
به دو دلیل: نخست اینکه اگر کسی که جوش دارد رژیم شدیدی بگیرد و هیچ یک از این غذاها را نخورد , تنها شدت آکنه کمتر می شود و تعداد جوش ها از 30 به 20 کاهش می یابد که این نتیجه پذیرفتنی نیست و هدف ما پوست کاملا صاف و شفاف است.
دوم این که رژیم های غذایی شدید ایجاد احساس محرومیت می کند اما هدف ما زندگی شاد تر است.
بنابراین آکنه را زیر نظر پزشک متخصص درمان کنید اما نیازی به رژیم غذایی ندارید البته اگر اضافه وزن نداشته باشید.
26- ریزش مو از سر طبیعی است یا خیر ؟
ریزش مو پدیده ای طبیعی است، مو مانند برگ درختان که ریزش دارد، ریزش میکند و دوباره می روید.
آنچه مهم است تعادل تعدادی است که می ریزد و تعدادی که در می آید. بنابراین اگر کسی روزی ۱۰۰ تار مو از سرش بریزد و ۱۰۱ تار مو دربیاورد در تعادل مثبت است و وضع موهایش خوب می باشدو مشکلی ندارد.
ولی اگر کسی روزی ۲ تار مو از موهایش بریزد و ۱ تار مو دربیاورد در تعادل منفی است و در خطر ریزش مو می باشد.
در نتیجه تا تعداد ۱۰۰ تار مو در بعضی فصول مانند اواخر تابستان و اوایل پاییز و اواخر زمستان و اوایل بهار تا ۱۵۰ تار مو هم ممکن است بریزد و مشکلی ندارد .
آنچه مهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد تراکم موی سر است. چنانچه مشاهده شود تراکم موی سر در حال کاهش است هر چه زودتر مراجعه فرمایید.
سلام و عرض ادب
خانم دکتر والی ازتون تقاضا دارم در اینستاگرام در مورد سفید کردن پوست زانو و همینطور پوست ارنج هم مطلب بزارید واقعا زانوهای من و ارنجم خجالت اور هستش اینقدر سیاه و کوره بسته روم نمیشه اصلن دامن بپوسم هرچقدر تو حمام میسابم فایده نداره(گریه) یه کوره کلفا روش بشته و سیاه سیاه هست خواهش میکنم ازتون بنویسین درمانی داره؟ درضمن کارتون خیلی عالیه و همین که درمان را با بسم الله الرحمن الرحیم شروع میکنید واقعن انرژی مثبتش میرسه من پیشتون پی ار پی کردم خیلی راضی بودم خیلی ماهین دکتر خیلی دوستتون دارم مرسی
سلام و عرض ادب خانم دکتر والی ازتون تقاضا دارم در اینستاگرام در مورد سفید کردن پوست زانو و همینطور پوست ارنج هم مطلب بزارید واقعا زانوهای من و ارنجم خجالت اور هستش اینقدر سیاه و کوره بسته روم نمیشه اصلن دامن بپوشم هرچقدر هم که تو حمام میسابم فایده نداره(گریه) یه کوره کلفت و زشت روش بشته و سیاه سیاه هست خواهش میکنم ازتون بنویسین درمانی داره؟ درضمن کارتون خیلی عالیه و همین که درمان را با بسم الله الرّحمن الرّحیم شروع میکنید واقعن انرژی مثبتش میرسه من پیشتون پی ار پی کردم خیلی راضی بودم خیلی ماهین دکتر خیلی دوستتون دارم مرسی